Ελατοχώρι

Ανακαλύψτε τη δυτική πλευρά του Ολύμπου!

Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε 850μ. υψόμετρο στον Ορεινό όγκο των Πιερίων που κατοικούσαν οι Μούσες και κατά την παράδοση ονομαζόταν «Κοιλάδα του Παλατιού».
Είκοσι οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κατερίνης με πλάτη τα Πιέρια όρη αγναντεύει την νότια πλευρά του βουνού των Θεών, τον Όλυμπο, ανατολικά και βόρεια τον κάμπο της Πιερίας, έως τα καταγάλανα παράλια του Θερμαϊκού και ενίοτε της Χαλκιδικής. Ανάμεσα στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης πολύ κοντά σε τρία αστικά κέντρα τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τη Λάρισα αποτελεί «όαση δροσιάς και ηρεμίας».

Χάριν της ιδιαίτερης Θέσης του, ένα υπέροχο «Μπαλκόνι προς τον Όλυμπο, αποτελεί Εναλλακτικό Ορεινό Τουριστικό Προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.
Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου και παράλληλα να επισκεφθούν τα ορεινά χωριά της Πιερίας, την πόλη της Κατερίνης, το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον, τον Όλυμπο, τις παραλίες, το Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα, τη Βέροια, το Βελβεντό, το Μουσείο της Βεργίνας, την Παναγία Σουμελά ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.

Όλη η περιοχή ένας πανέμορφος Βοτανικός Κήπος. Μια πορεία σε δασικούς δρόμους των Πιερίων δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τη χλωρίδα της περιοχής η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με το υψόμετρο. Πάνω από 1.700 είδη φυτών, κατάφυτα δάση οξιάς και δρυός, ελάτου, καστανιάς, καρυδιάς και πεύκων (μικτά δάση με ιδιαίτερη βιοποικιλότητα) που απλώνονται στη γύρω περιοχή ενώ όσο κατεβαίνουμε συναντούμε πλατάνια και κέδρους. Καταρράκτες και σπάνια φυτά, μανιτάρια, το lilίum chalkedonίcum (τουρκολούλουδο-Κόκκινος κρίνος), το Λίλιον το Μάρταγκον, τη Δακτυλίτις τη Σιδηρόχρους, την Ορχιδέα την αρρενωπή και πλούσια πανίδα.

Όλο το τοπίο προκαλεί φυσιολάτρες, φωτογράφους, πανεπιστήμια, σχολεία να έρθουν στην περιοχή. Το Ελατοχώρι σας υποδέχεται με τη ζωντάνια, το χαμόγελο και την ευγένεια των κατοίκων.