Διαδρομές Περιήγησης

Διαδρομή Νικόλα Πηγάδι – Καταρράκτης – Σωτήρη Ρέμα
Πορεία: Ελατοχώρι -προς Χιονοδρομικό Κέντρο-Νικόλα Πηγάδι-Καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα. Ξεκινήστε με αυτοκίνητο και ανεβείτε προς το χιονοδρομικό κέντρο, στα αριστερά του δρόμου και μετά την περιοχή «ΤΣΑΙΡΙΑ» ακολουθείστε την πινακίδα «Νικόλα Πηγάδι», θα συναντήσετε ξύλινα παγκάκια και ψησταριές μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, απολαύστε το γάργαρο νερό από τη βρύση του «Νικόλα». Μέσα στο δασικό δρόμο, θα περάσετε το ποτάμι, ο δρόμος είναι πολύ ευχάριστος ακόμα και για εσάς που δεν είστε φανατικοί περιπατητές. Μόλις περάσετε την πινακίδα «Χράνη Γούρνα» και στο σημείο που ο δρόμος σχηματίζει ένα μεγάλο πέταλο υπάρχει μια απότομη ανηφόρα με χωματόδρομο 50 μέτρων περίπου, η πινακίδα λέει καταρράκτης «Σωτήρη Ρέμα». Ο καταρράκτης είναι διχαλωτός το χειμώνα δημιουργεί κρυστάλλους και στις πολλές ζέστες ίσως βουτήξετε για λίγο στα παγωμένα νερά του. Η διαδρομή γίνεται και με αυτοκίνητο έως τον καταρράκτη με δική σας επιλογή.
Μήκος Διαδρομής: 6 χλμ.

Διαδρομή προς «Πλυσκό – Γκορτσόλακα»
Από το Ελατοχώρι ακολουθείστε την πινακίδα προς Ριζώματα μετά τη γέφυρα, στα αριστερά υπάρχει μια βρύση, ανεβείτε το μονοπάτι περίπου 10 λεπτά και Θα δείτε το νερό που πηγάζει από το βράχο να έχει δημιουργήσει σταλαχτίτες. Η διαδρομή είναι απίστευτης ομορφιάς, τεράστιοι βράχοι, αετοί και άλλα είδη πουλιών. Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται στο ρέμα Γκορτσόλακα στη βόρεια πλευρά του χωριού λέγεται ότι από το βράχο πηγάζει Άγιο νερό.
Μήκος διαδρομής: 3 χλμ.

Διαδρομή Λουρά
Πορεία: Προς το χιονοδρομικό κέντρο, πριν το γήπεδο, Λουρά, Παλιός οικισμός Ελατοχωρίου, Κεραμίδα. Ξεκινήστε από το Ελατοχώρι με πεζοπορία, έξω από το χωριό πριν το γήπεδο στρίψτε αριστερά, ο δρόμος είναι δασικός στα αριστερά κατεβαίνετε τον χωματόδρομο και στα είκοσι περίπου μέτρα πάνω από το βράχο θα θαυμάσετε το φαράγγι και θα βγείτε υπέροχες φωτογραφίες, (επισκεφθείτε το κρησφύγετο – σπηλιά του λήσταρχου Γιαγκούλα), ξαναγυρίστε στο δασικό δρόμο και συνεχίστε προς το παλιό Ελατοχώρι.
Μήκος διαδρομής: 3,5 χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΒΟΥΝΟΥ - HOTEL ΜΥΘΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΒΟΥΝΟΥ - HOTEL ΜΥΘΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΒΟΥΝΟΥ - HOTEL ΜΥΘΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαδρομή Κρεμαστός – Σαρακατσάνα
Πορεία: Από το Ελατοχώρι με κατεύθυνση τη Ρητίνη απέναντι από το σχολείο υπάρχει πινακίδα με ένδειξη Σαρακατσάνα ο δρόμος είναι δασικός χαλικοστρωμένος. Η διαδρομή ακολουθεί τον αυχένα του ορεινού όγκου των Πιερίων, ανεβαίνοντας θα συναντήσεις τον καταρράκτη «Κρεμαστό», (στα 12 χλμ. από το Ελατοχώρι), η μοναδική Θέα του καταρράκτη αλλά και όλης της Πιερίας θα σε αποζημιώσει. Φτάνοντας στην αλπική ζώνη και τα ξέφωτα είσαι στη Θέση Σαρακατσάνα και το ορειβατικό καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης.
Με τζιπ μπορείς να φτάσεις στις κορυφές των Πιερίων και σε μια από αυτές στη θέση «κούρασμα» μπορείς να αγναντέψεις τη δυτική πλευρά των Πιερίων, της Κοζάνης και τη λίμνη του Αλιάκμονα (Άλλη επιλογή: Ρητίνη, Άγιος Κωνσταντίνος, Μεσιά, Μάρμαρο, Βρία). Μπορείς να περάσεις προς τον «Αρβανίτη» και να επιστρέψεις από τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.
Μήκος διαδρομής: 22 χλμ.

Διαδρομή προς Χιονοδρομικό Κέντρο
Οι διαδρομές με κατεύθυνση τις πίστες του Χιονοδρομικού την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι καταπληκτικές, ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος έως το ΣΑΛΕ, μπορείτε να συνεχίσετε την διαδρομή με τζιπ για το χωριό Καταφύγι.
Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.

Πανευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4
Το ορειβατικό μονοπάτι Ε4 διασχίζει τα Πιέρια και κατευθύνεται προς τον Όλυμπο. Περνά δίπλα από την κορυφή Φλάμπουρο, παράλληλα με το χιονοδρομικό κέντρο και μέσα από τους οικισμούς Άνω και Μεσαία Μηλιά και κατεβαίνει προς την Κάτω Μηλιά φτάνοντας ως το Λιτόχωρο.